نه قرمز، نه آبی، فقط زرد طلایی

به گزارش وبلاگ نرم افزار سریر، ماکارونی در تمام جهان غذای پرطرفداری است؛ غذایی که هم باب طبع بچه ها است، هم بزرگسالان. شاید بدانید که با این ماده غذایی که در گروه غلات جای می گیرد، در گوشه و کنار جهان هزاران غذای خوش طعم و متنوع تهیه می نمایند. ولی این هفته قرار است ما فقط یکی از برترین روش های پخت این غذا را با هم مرور کنیم. همراهمان شوید.

نه قرمز، نه آبی، فقط زرد طلایی

نه قرمز، نه آبی، فقط زرد طلایی

نویسنده:سارا حسنلو

ماکارونی زیر ذره بین متخصصان تغذیه

ماکارونی در تمام جهان غذای پرطرفداری است؛ غذایی که هم باب طبع بچه ها است، هم بزرگسالان. شاید بدانید که با این ماده غذایی که در گروه غلات جای می گیرد، در گوشه و کنار جهان هزاران غذای خوش طعم و متنوع تهیه می نمایند. ولی این هفته قرار است ما فقط یکی از برترین روش های پخت این غذا را با هم مرور کنیم. همراهمان شوید.

روش طبخ

ابتدا پیاز را خرد نموده و آن را در 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید. سپس گوشت را به آن اضافه نموده و هویج و فلفل دلمه ای را بیفزایید. پس از گذشت 5 دقیقه، به آن ادویه ها و رب گوجه فرنگی را بیفزایید و برای آنکه مایه ماکارونی تان پخته گردد، کمتر از نصف لیوان آب اضافه کنید. وقتی دیدید آب مایه تان تمام شده است برای طعم دادن به مایه، ریحان و کمی آب لیموی تازه اضافه کنید. یادتان باشد که این دو مورد آخر را در سرانجام کار اضافه کنید زیرا حرارت بیش از مقدار، عطر و بوی آنها را از میان خواهد برد. در ظرفی دیگر هم قابلمه تان را از آب پر نموده و بعد از به جوش آمدن، ماکارونی های رشته ای یا همان اسپاگتی ها را در آب بریزید و بگذارید کاملاً نرم گردد و پس از آبکش کردن، به همراه مایه ماکارونی، آن را سرو کنید. نکته مهم این است که نگذارید ماکارونی تان دم بکشد و آن را دم نکشیده میل کنید.

اسپاگتی ایتالیایی

این غذا با اینکه اصلیت ایتالیایی دارد، این روزها در هر کشوری با طعم و مزه خاصی تهیه می گردد و با انواع مواد غذایی تهیه و سرو می گردد. نباید فراموش کنید ماکارونی به علت کربوهیدرات فراوانی که دارد پرکالری محسوب شده و باید در تهیه اش از بعضی مواد غذایی نظیر انواع سبزیجات بهره ببرید تا اندازه کالری دریافتی تان کمتر گردد.

ضمناً، توصیه می گردد در انتخاب انواع ماکارونی ها هم از انواع غنی شده یا سبوس دار (این ماکارونی کمی سفت است و باید بیشتر از هر نوع دیگری در آب جوشیده گردد) بهره ببرید تا یا به وسیله خوردن آن، ماده مغذی مورد احتیاجتان تأمین گردد و یا از اندازه کالری دریافتی آن به علت وجود سبوس کم گردد.

خیلی ها هم درباره اینکه ماکارونی های رنگی میل نمایند یا نه، دچار شک و ترتماشاد. در این نوع ماکارونی ها از عصاره طبیعی سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و اسفناج استفاده می گردد و بنابراین در صورت تمایل می توانید از این ماکارونی های رنگی هم میل کنید.

خودتان گوشت چرخ کنید

بهتر است گوشت را خودتان در خانه چرخ کنید؛ زیرا در بسته بندی های فروشگاهی بیش از مقدار چربی به گوشت افزوده می گردد و از آنجا که مصرف چربی های حیوانی برای هیچ گروه سنی توصیه نمی گردد، بهتر است خودتان گوشت را تهیه کنید و تمام چربی های قابل رویت را جدا و سپس چرخ کنید.

یادتان نرود که گوشت گوساله در مقایسه با گوشت گوسفند کالری کمتری دارد، پس بهتر است که از این گوشت برای چرخ کردن بهره ببرید. جالب است بدانید این گوشت از نظر مواد معدنی مانند آهن، روی و سلنیوم و حتی ویتامین B12 تفاوتی با گوشت گوسفند ندارد.

هویج، منبع بتاکاروتن

در هر 100 گرم هویج 30 کالری انرژی وجود دارد و علتش وجود کربوهیدرات های موجود در آن است. این سبزی در کنار فلفل دلمه ای به اسم یک منبع مناسب بتاکاروتن، احتیاج روزانه بدن را به این ماده مغذی تأمین می نماید.

فلفل دلمه ای از همه رنگ

حتماً تجربه نموده اید که فلفل دلمه ای به علت عطری که دارد موجب بهبود طعم و مزه ماکارونی می گردد. بسیاری از خانواده های ایرانی عادت دارند از این سبزی برای خوش عطر کردن غذایشان استفاده نمایند. این سبزی در ماکارونی به علت حرارت تماشا، بیشتر منبع فیبر است تا ویتامین. اما به علت آنکه نوع رنگی آن بتاکاروتن بیشتری دارد، برای هر چه مغذی تر کردنش توصیه می گردد در صورت امکان، در کنار فلفل دلمه ای سبز، از انواع رنگی آن هم بهره ببرید.

رب گوجه فرنگی: پنجاه ـ پنجاه

لابد شنیده اید که حرارت دادن مواد غذایی، ارزش تغذیه ای آنها را کم می نماید. حرارت تماشا گوجه فرنگی هم از اندازه ویتامین C موجود در آن می کاهد اما لیکوپن (رنگدانه این سبزی) در اثر حرارت تماشا قابل جذب تر می گردد. حتماً تجربه نموده اید که خود گوجه فرنگی به مقدار رب گوجه، به غذا رنگ نمی دهد اما به منظور هر چه مغذی تر شدن غذایتان پیشنهاد می کنیم به اندازه پنجاه پنجاه از رب و گوجه فرنگی تازه و رنده شده بهره ببرید.

همراه این غذا بخورید

این غذا اندیس گلایسمی بالایی دارد (قندش بالاست) و به این علت، توصیه می گردد همراه آن از سالاد سبزیجات یا ماست و خیاری که در آن از سبزیجات معطر و تازه استفاده شده، میل کنید. نوشیدنی مناسبی که هراه این غذا توصیه می گردد، آب یا دوغ کم نمک و بدون گاز است تا به این ترتیب، غذایی را که از غلات، گوشت و سبزیجات تشکیل شده است، با نوشیدن یک لیوان دوغ کامل کنید. به منظور کاهش اندازه گوشت قرمز به کار رفته در این غذا هم می توانید از پنیری به نام پنیر کرد بهره ببرید. این پنیر به علت بافت خاصش در اثر حرارت متلاشی نشده و قابل سرخ کردن است و به علت پروتئین فراوان و نمک کم برای کسانی که باید از گوشت قرمز کمتری استفاده نمایند، توصیه می گردد.

اگر کودک بد غذا دارید

به بهانه ماکارونی می توانید هر ماده غذایی مغذی و مناسبی را که فرزندتان دوست ندارد، به او بخورانید. حتما در تهیه آن از انواع سبزیجات بهره ببرید. اگر کودکتان عادت دارد این غذا را با سس قرمز میل کند، بهتر است این سس را خودتان در خانه تهیه کنید

اگر لاغرید

این غذا به وزن گیری شما یاری می نماید؛ به خصوص اگر شما زود سیر می شوید و کمتر نسبت به سایر مواد غذایی اشتها دارید و باید حجم کمی از غذا را در وعده هایی مغذی و پرکالری دریافت کنید. توصیه می گردد در تهیه این غذا از انواع سبزی های نشاسته ای مانند ذرت و نخودفرنگی و حتی سیب زمینی در کنار یک بشقاب سالاد سبزیجات بهره ببرید تا به این ترتیب، کالری دریافتی تان در کنار انواع مواد معدنی و ویتامین ها افزایش پیدا کند.

اگر فشار خونتان بالاست

بهتر است ماکارونی تان را حتی المقدور دم نکنید و البته از ماکارونی های سبوس دار بهره ببرید.

ضمناً، استفاده بیشتر از سبزیجات کم کالری مانند فلفل دلمه ای و حتی قارچ و کرفس هم می تواند به کنترل این بیماری یاری کند و البته در کل، باید این غذا را در حد محدودی میل کرد؛ زیرا ذاتاً پرکالری است. حتی بهتر است به جای گوشت قرمز، یا از سینه مرغ بهره ببرید یا اینکه به کل، آن را فراموش نموده و به جایش از انواع حبوبات (لوبیا، نخود و عدس) بهره ببرید.

منبع: http://salamat.com

ae

منبع: راسخون

به "نه قرمز، نه آبی، فقط زرد طلایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نه قرمز، نه آبی، فقط زرد طلایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید