طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی ساده و شکلاتی به روش قنادی

به گزارش وبلاگ نرم افزار سریر، شیرینی اکلر (eclair)یکی از انواع شیرینی های مجذوب کننده فرانسوی است که معمولا آن را در فروشگاه های شیرینی فروشی پیدا می کنید. اما این شیرینی مجلسی و مناسب برای پذیرایی را خودتان در خانه می توانید درست کنید. اگرچه درست کردن شیرینی فرانسوی اکلر کمی زمان بر است و احتیاج به دقت زیادی دارد، ولی به قدری خوشمزه است که به زحمت درست کردن آن می ارزد. در این مقاله از در ، به شما می گوییم که اصلا شیرینی اکلر چیست و طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی را به همراه فوت و فن های پخت شیرینی اکلر شکلاتی به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی ساده و شکلاتی به روش قنادی

طرز تهیه شیرینی اکلر

مدت زمان آماده سازی مواد: 60 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی اکلر: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کرم میانی شیرینی اکلر

آرد: 1 قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری

شکر: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

زرده تخم مرغ: 1 عدد

کره: 50 گرم

شیر پرچرب: 1 لیتر

وانیل: نوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی اکلر

آرد: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

آب: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

شکر: 1 قاشق غذاخوری (سر صاف)

تخم مرغ: 4 عدد

وانیل: 1/4 قاشق چای خوری

نمک: نوک قاشق چای خوری

کره: 100 گرم

شکلات تخته ای: 1 بسته 150 گرمی

مراحل طرز تهیه شیرینی اکلر شکلاتی

برای درست کردن شیرینی اکلر فرانسوی، پیش از هر چیز از 30 دقیقه قبل، همه مواد مورد احتیاج برای تهیه شیرینی را در دمای محیط قرار دهید تا با محیط هم دما شوند. سپس کرم بین شیرینی اکلر را درست نموده و بعد اقدام به تهیه خمیر اکلر کنید.

بعد از اینکه خمیر شیرینی را پختید، کرم وسط آن را بین دو شیرینی بریزید و روی هم قرار دهید. روی شیرینی را هم با شکلات تزیین کنید. برای جزییات تهیه این شیرینی فرانسوی خوشمزه، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

مرحله اول: مواد کرم شیرینی اکلر را با هم مخلوط کنید

برای طرز تهیه شیرینی اکلر، ابتدا باید مایه وسط شیرینی یا کرم بین این شیرینی فرانسوی را درست کنید. برای تهیه کرم شیرینی اکلر، یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و داخل آن را شیر، شکر، آرد و نشاسته ذرت بریزید. مواد را با قاشق به هم بزنید تا آرد و نشاسته گلوله نشوند و گلوله ها باز شوند.

مرحله دوم: کره و وانیل را اضافه کنید

حدود 5 دقیقه مواد را به صورت مداوم به هم بزنید تا کاملا یکدست گردد و قوام پیدا کند. وقتی غلظت مایه داخل قابلمه به میزان غلظت شد، کره و وانیل را به آن بیفرایید و دوباره هم بزنید تا کره ذوب گردد. سپس حرارت را قطع کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مواد داخل آن از دما بیفتد و خنک گردد.

مرحله سوم: خمیر شیرینی اکلر را درست کنید

برای درست کردن خمیر اکلر، همه مواد را از قبل در دمای محیط بگذارید. آرد را دو بار الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته گردد. فر را نیز روشن و روی دمای 170 درجه تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس در یک قابلمه، آب، کره نرم شده در دمای محیط، شکر و نمک را بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید دانه های شکر حل شده و کره کاملا ذوب شوند.

مرحله چهارم: آرد را اضافه کنید

در این مرحله، قبل از اینکه آب آغاز به جوشیدن کند و اطراف آن را حباب های ریز تشکیل دادند، آرد الک شده و وانیل را به آن اضافه کنید. با قاشق ترجیحا چوبی، مواد را به صورت مکرر به هم بزنید تا آرد و آب با هم یک خمیر یکدست تشکیل دهند. در این مدت، حرارت را قطع نکنید و روی حالت ملایم، به مدت 7 تا 8 دقیقه مواد را هم بزنید تا کاملا منسجم گردد.

مرحله پنجم: تخم مرغ ها را اضافه کنید

بعد از اینکه خمیر کاملا یکنواخت شد، آن را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط قرار دهید تا داغی آن از بین برود و رو به ولرم گردد. بعد از افتادن داغی خمیر، یکی از تخم مرغ ها را به خمیر اضافه کنید. با همزن برقی به مدت 1 دقیقه، خمیر و تخم مرغ را با هم بزنید. سپس تخم مرغ دوم، سوم و چهارم را هم به همین ترتیب اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن، خمیر را با همزن بزنید تا نهایتا کاملا یکدست گردد.

مرحله ششم: خمیر شیرینی اکلر را در قیف بریزید

بعد از اینکه خمیر شیرینی اکلر را آماده کردید، کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. سپس خمیر را در قیف با ماسوره ساده بریزید. از مایه شیرینی به میزان 5 تا 6 سانتی متر روی کاغذ روغنی پایپ کنید. خمیرها را با فاصله از یکدیگر پایپ کنید. همه خمیرها را به همین شکل در سینی فر قرار دهید و شیرینی را در فر بگذارید.

مرحله هفتم: شیرینی اکلر را در فر بگذارید

فر را روی 170 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و به مدت 40 دقیقه سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. صبر کنید تا شیرینی ها کاملا بپزند. سپس شیرینی ها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای محیط، شیرینی ها سرد شوند. سپس شیرینی ها را از کاغذ روغنی به آرامی جدا کنید.

مرحله هشتم: بین شیرینی ها را کرم بزنید

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی، سطح زیرین یک شیرینی را با کرم شیرینی که از قبل درست نموده بودید، پر کنید. سپس یک شیرینی دیگر را روی آن بگذارید. با فشار دست، شیرینی ها را به آرامی فشار دهید تا به هم بچسبند. با بقیه شیرینی ها نیز همین کار را تکرار کنید تا مایه بین شیرینی و خود شیرینی ها تمام شوند.

مرحله نهم: شیرینی اکلر را تزیین و سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی اکلر، شکلات تخته ای را به و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا ذوب و نرم شوند. شیرینی ها را در ظرف مناسب قرار دهید و روی آنها را با شکلات ذوب شده تزیین کنید. بنا بر دلخواه می توانید روی شکلات ها را پودر پسته یا نارگیل هم بپاشید. شیرینی اکلر را در کنار چای یا قهوه سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر تیرامیسو به روش اصلی

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی اکلر

* برای درست کردن مایه وسط شیرینی اکلر، بعد از اینکه مواد را روی حرارت قرار دادید و به غلظت فرنی رسید، اگر می خواهید بافت خامه ای و سبک داشته باشد، بعد از اینکه مواد سرد شدند، به میزان یک بسته از پودر کرم شانتی را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید تا حدی که کاملا فرم بگیرد. سپس آن را تا بعد از آماده شدن شیرینی ها در یخچال بگذارید و در آخر بین شیرینی های اکلر بریزید.

*به جای کرم شیرینی اکلر می توانید از یا کرمفیل بهره ببرید.

*هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها به خمیر، خمیرتان نباید داغ باشد، چون بعد از شکستن تخم مرغ ها و افزودن آنها، خواهد بست.

*برای طرز تهیه شیرینی اکلر شکلاتی، به مواد آیسینگ یا مایه کرمی داخل شیرینی اکلر، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو نیز اضافه کنید تا طعم شکلاتی بگیرد.

*برای درست کردن خمیر شیرینی، باید خمیر در آخر فرم چسبناکی داشته باشد و وقتی خمیر را بین انگشت هایتان می گیرید، کشدار باشد.

*برای تزیین روی شیرینی اکلر، می توانید از خامه فرم گرفته به جای شکلات ذوب شده بهره ببرید.

سوالات متداول

شیرینی اکلر چیست؟

اکلر (Éclair) نوعی شیرینی فرانسوی است که با خمیر پفی (Choux) درست می گردد. برای درست کردن اکلر، خمیر پفی را به شکل کشیده در می آورند و می پزند. پس از سرد شدن خمیر، داخل آن را با کرم وانیلی، کرم کاستارد، خامه زده شده یا پر می نمایند. روی این شیرینی با انواع آیسینگ (Icing) مانند فوندانت، سس شکلات یا پودر شکر تزیین می گردد.

بعلاوه نوعی از شیرینی اکلر وجود دارد که روی آن را با کرم کاراملی می پوشانند که در فرانسه به آن (bâton de Jacob) گفته می گردد. نوع دیگر آن اکلر یخ زده است که داخل آن را با بستنی پر می نمایند و روی آن سس شکلات می ریزند. اکلر در زبان فرانسوی به معنی آذرخش/ صاعقه است و گفته می گردد علت این نامگذاری، درخشش آیسینگ روی شیرینی اکلر است.

داخل شیرینی اکلر با چه موادی پر می گردد؟

داخل این شیرینی فرانسوی و بین دو شیرینی، با کرم شیرینی پر می گردد ولی به جای کرم شیرینی اکلر می توانید از خامه فرم گرفته قنادی، کرمفیل ساده یا کرمفیل شکلاتی بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی ساده و شکلاتی به روش قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی ساده و شکلاتی به روش قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید