خطر شیوع بیماری های گوارشی در پی سیل اخیر

به گزارش وبلاگ نرم افزار سریر، مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماری های گوارشی در پی وقوع سیل، گفت: با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ نموده و احتمال آلوده شدن چاه های آب هم به وجود آید؛ البته در حال حاضر شواهدی از آلودگی فاضلاب ها در پی سیل اخیر نداشتیم، اما این امر احتمال دارد و منابع آب شرب باید از نظر آلودگی بویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.

خطر شیوع بیماری های گوارشی در پی سیل اخیر

دکتر ابراهیم قادری در مصاحبه با ایسنا، با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت هایی که آسیب می بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در بعضی منطقه ها آب را از منطقه دیگری منتقل نموده و در منابع نگهداری نموده و سپس توزیع می نمایند و در بعضی منطقه ها نیز آب شرب از چاه های موجود در همان منطقه تامین می گردد که پس از تصفیه به مصرف می رسد که در هر دو حالت، سیل می تواند این منابع آب را آلوده کند. بعلاوه سیستم شبکه آبیاری و جمع آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل ها دچار آسیب شوند.

احتمال افزایش شیوع بیماری های گوارشی در پی سیلاب اخیر

وی اضافه کرد: در بعضی منطقه ها چاه هایی داریم که آب از آن ها تامین می گردد و این چاه ها عمدتا نزدیک رودخانه ها هستند و زمانی که سیل می آید و رودخانه طغیان می نماید این چاه ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می گردد؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل ها بسیار نگران شیوع بیماری های انگلی، روده ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در منطقه ها سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده گردد. البته روش های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط ها به مردم آموزش می دهند که بتوانند محلول کلر تهیه نموده و با حجم خاصی به آب اضافه نمایند که تاحدودی آب بهداشتی گردد، اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذا هایی استفاده کنیم؟

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت توضیح داد: مشکل دیگر که پس از وقوع سیل رخ می دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت های منطقه ای نابود می گردد یا شبکه برق رسانی مختل می گردد سبب می گردد تا غذا ها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می گردد که در پی آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می گیرند. این موضوع هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذا هایی استفاده نمایند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذا های کنسروی استفاده نمایند. بعلاوه در صورت امکان می توانند غذا را به صورت تازه تهیه و طبغ نمایند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور روبرو بودیم، آیا ممکن است طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا گردد؟، شرح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی به صورت بومی نبود و موارد شناسایی شده، وارده از سایر کشور ها بودند، اما زمانی که فاضلاب های ما به هر دلیلی آلوده گردد ممکن است که موارد وبا بویژه در شهر های مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ نموده و احتمال آلوده شدن چاه های آن منطقه ها هم به وجود خواهد آمد.

او تاکید نمود: این امر هم می تواند عاملی برای توسعه وبا باشد، اما در حال حاضر با توجه به اینکه شواهدی از آلودگی فاضلاب ها نداشتیم به نظر نمی رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم، اما این امر کاملا احتمال دارد. باید مراقب باشیم که منابع آب شرب، چاه ها و بعلاوه فاضلاب ها در منطقه ها سیل زده مرزی (در شرایطی که کشور های همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.

منبع: فرارو

به "خطر شیوع بیماری های گوارشی در پی سیل اخیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر شیوع بیماری های گوارشی در پی سیل اخیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید