خواص گیاه بومادران

به گزارش وبلاگ نرم افزار سریر، گیاه بومادران از فواید و خواص فوق العاده ای برخوردار است و استفاده از این گیاه خواص دارویی بسیار خوبی دارد، بعلاوه گیاه بومادران فواید فراوانی برای سلامتی دارد.

خواص گیاه بومادران

بومادران چیست؟

بومادران یک گیاه علفی چند ساله است و تقریباً تمام قسمت های گیاه از نظر پزشکی مفید هستند. این گیاه که بومی منطقه ها زیادی در نیم کره شمالی است, هزاران سال قدمت دارد - حتی به افسانه های یونان باستان هم می رسد. نام های عامیانه زیادی برای این گیاه وجود دارد, از جمله فلفل سیاه پیر, گیاه خونریزی بینی, ملوفیل, سرباز و غیره. هم برگ ها و هم گل های بومادران خوراکی هستند, ساقه هایش را هم می توان برای مرهم موضعی خرد و استفاده کرد.

برگ های گیاه بومادران بوی خاصی دارند که کمی تند یا فلفلی هستند, به خصوص وقتی که برای آزاد کردن ترکیبات آروماتیک خرد می شوند. آمریکایی های بومی و بریتانیایی باستانی از این گیاه به طور گسترده ای استفاده می کردند و در طب سنتی چینی نیز تا حد زیادی به عنوان یک ماده سفت کننده و منقبض کننده, وجود دارد با این حال, این گیاه یکی از متنوع ترین و برترین گیاهان دارویی در التیام طبیعی در سراسر دنیا است.

ترکیبات و مواد مغذی موجود در گیاه بومادرانمواد مغذی گیاه بومادران شامل انواع فلاونوئیدها, روتین و تانین و بعلاوه کومارین, ساپونین, سینئول, لاکتون, اوژنول و آنتی اکسیدان های دیگر است و چنانچه در این مطلب خواهید خواند علاوه بر این, این گیاه می تواند آهن, فسفر و گوگرد را از برگ هایش به بدن ما تامین کند.

التیام زخماین گیاه به خاطر توانایی اش در التیام زخم های آشیل در افسانه های یونانی معروف هستند, فرایند التیام زخم های موضعی را تسریع می نماید.

آمنوره

اگر برای داشتن یک پریود منظم درگیر هستید, طبق آنچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است استفاده از این گیاه به ویژه در فرم چای می تواند به افزایش نظم و حفظ سلامت باروری شما یاری کند.

ورم پستاناگر پستان های شما شیر بسیار زیادی فراوری می نماید, تا جایی که برایتان دردناک است, مصرف خوراکی یا موضعی این گیاه علائم را از بین می برد.

انعقاد خوناین گیاه وقتی استفاده می گردد، می تواند لخته شدن خون را تحریک کند و آن را برای آسیب های حاد بسیار ارزشمند می سازد; با این حال, می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون در بدن عمل کند, بنابراین باید احتیاط کرد.

برای اضطراباز زمان های قدیم این گیاه برای کاهش هورمون های استرس و القای حس آرامش در بدن و فکر استفاده می شده است.1

کاهش فشار خونفشار خون از جمله بیماری های شایع دوران ما است و خوشبختانه با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می توان به مبارزه با آن برخاست. اما در عین حال، مصرف چای بومادران نیز در کم کردن سطح فشار خون مفید است. مطالعات حیوانی نشان از آن دارند که چای بومادران به واسطه جلوگیری از ورود کلسیم به عروق خونی می تواند موجب کاهش فشار خون گردد.

تسکین علائم سرماخوردگیسرماخوردگی از جمله بیماری های معمول است و با استفاده از روش های متعددی می توان برای درمان آن اقدام کرد. یکی از این روش ها استفاده از چای سنتی شمال اروپا، یعنی چای ترکیب نعناع، اقطی و بومادران است. بیشتر علائم سرماخوردگی ناشی از التهاب بدن هستند. اما این چای می تواند موجب برطرف التهاب گردد و نتیجتاً تسکین علائم سرماخوردگی را به همراه داشته باشد.

برای تهیه این چای، مقادیر برابری از هر سه این گیاه ها را در یک فنجان آب داغ بریزید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند. پس از آن می توانید چای را بنوشید و از خواص آن استفاده کنید.

تسکین علائم آسمآسم به سبب تورم و التهاب نایژه یا برونش رخ می دهد. در واقع با ملتهب شدن نایژه ها، آن ها باریک تر می شوند و موجب اختلال در تنفس می گردند. اما مطالعات حیوانی نشان می دهند که بومادران، می تواند موجب پهن تر شدن نایژه ها گردد و نتیجتاً برای بیماران مبتلا به آسم مفید باشد.

بهبود فرآیند هضماز دیگر مسائلی که می تواند به واسطه مصرف این گیاه مفید درمان گردد، می توان به سؤهاضمه اشاره داشت. بر اساس مطالعات انجام شده، اسیدهای dicaffeoylquinic وluteolin-7-O-β-D-glucuronide موجود در بومادران می توانند جریان مایع صفراوی را افزایش دهند (چنان که احتمالاً می دانید مایع صفراوی در تجزیه چربی ها مفید بوده و می تواند بهبود فرآیند هضم را سبب گردد).

پیشگیری و درمان زخم معدهاز گیاه مورد نظر ما در طب سنتی عموماً در درمان مسائل گوارش استفاده می گردد. در حال حاضر بعضی شواهد علمی نیز بر تأثیر مثبت بومادران در پیشگیری و درمان زخم معده صحه گذاشته اند.

تسکین علائم سندروم روده تحریک پذیربعضی علائم سندروم روده تحریک پذیر عبارت اند از: اسهال، یبوست، درد شکم و … . اما بر طبق یک مطالعه حیوانی، بومادران می تواند با مهار پروتئین های غشای پلاسمایی موجب تسکین این علائم گردد. لذا اگر به سندروم روده تحریک پذیر دچار اید، هر زمان که علائم آن آزارتان داد می توانید از چای بومادران استفاده کنید.

یاری به خواب بهترهمواره از بومادران به مثابه یک گیاه برای بهبود کیفیت خواب استفاده شده است و این موضوع نیز به وسیله یک مطالعه حیوانی به اثبات رسیده. بنابراین اگر از بی خوابی و یا بدخوابی رنج می برید، می توانید پیش از خواب یک فنجان از چای این گیاه پر خاصیت بنوشید.2

طرز استفاده از گیاه بومادراندم نموده 10 تا 20 گرم سرشاخه گلدار یا برگ در نیم لیتر آب و مصرف یک تا سه فنجان در روز (این دم نموده چون سریعاً فاسد و تیره رنگ می گردد باید همواره به مقادیر کم تهیه گردد) اصلح آن است که برای هر وعده، دم نموده تازه تهیه و مصرف کرد.

شیره تازه گیاه به اندازه 50 تا 100 گرم در روز.

تنطور (تنتور) یک پنجم به اندازه 30 تا 50 قطره در روز.

2 قاشق چایخوری از سرشاخه های گلدار را در یک فنجان آب دم کنید و در طول روز، 3 فنجان مصرف نمایید.

در استعمال خارج، از جوشانده 30 تا 60 در هزار سرشاخه های گلدار گیاه برای تهیه لوسیون ها، حمام و بعلاوه به کار بردن بصورت تنقیه استفاده بعمل می آید. شیره تازه گیاه نیز برای قراردادن بر روی زخم و جراحات، شکاف و ترک پستان و محل دردناک بواسیر، مورد استفاده قرار می گیرد. با افزودن 20 گرم اسانس بومادران به 45 گرم پماد کامفره، نوعی پماد برای مالیدن بر روی محل دردناک روماتیسم تهیه می گردد.

دم نموده سرشاخه های گلدار بومادران به مدت 5 روز (صبح یک فنجان و شب یک فنجان) 7-برای برطرف زخم معده، مفید ذکر شده و بعلاوه برای دفع صفرا.

برای برطرف خارش شدید، 50 گرم گیاه را در یک حلب آب ریخته و بجوشانید و بدن را با آن بشوئید.3

عوارض جانبی بومادراندر حالی که فواید مثبت بسیاری از گیاهان دارویی بومادران وجود دارد, اما اثرات جانبی متعددی نیز دارد که در ادامه بحث خواص گیاه بومادران در بخش سلامت نمناک به آنها خواهیم پرداخت.

خواب آلودگی

اختلالات خونریزی

مسائل فشار خون

درماتیت

التهاب موضعی

افزایش دفع ادرار

از آنجا که بومادران می تواند لخته شدن خون را در بعضی موارد کند کند, به همین علت برای بیمار انی که دچار اختلالات خونریزی هستند, می تواند خطرناک باشد. اثرات تداخلی منفی با داروهایی که خواب , درمانی ، فشار خون بالا, کاهش اسید معده و یا رقیق کننده خون دارد، ایجاد میکند.1

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.asriran.com

3.www.beytoote.com

منبع: راسخون

به "خواص گیاه بومادران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص گیاه بومادران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید